Vakantie controle

Hoe vervelend is het wanneer je op vakantie bent en de auto mankementen vertoond. Daarom bestaat de vakantiecheck.

Vakantiecheck auto noodzakelijk?

Het is niet noodzakelijk, maar kan wel heel verstandig zijn. Zeker wanneer u ook op bestemming veel met de auto gaat rijden. Mocht u net de APK gehad hebben of vlak voor de vakantie uw APK keuring gepland hebben, vraag dan of wij dit willen combineren, dit is ook voordeliger!

Heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

Uw auto laten keuren voor uw vakantie

De vakantieperiode is aangebroken. Sommige zijn al weggeweest of staan in de startblokken om op vakantie te gaan. Lekker even weg uit je dagelijkse routine. Een populaire manier voor Nederlanders om op vakantie te gaan is met de auto. Autovakanties geven je namelijk veel vrijheid en kunnen je ver brengen. Hoe vervelend is het wanneer je op vakantie bent en de auto mankementen vertoond. Daarom bestaat de vakantie check. Een check die ervoor zorgt dat jij zonder zorgen op pad kunt gaan en volop van de vakantie kan genieten

Wat wordt er beoordeeld? 

Banden

Banden blijven bij iedere check een van de belangrijkste punten. Uw autobanden zijn het contact met de weg en aangezien rubber een natuurproduct is én slijt, is controle hierop essentieel. 

Remmen

Zeker wanneer u naar de bergen gaat is een remmen controle niet onverstandig. De remmen hebben het bij een afdaling zwaar te verduren, zelfs als u in lage versnelling ze zo min mogelijk gebruikt, zult u ze toch meer gebruiken dan normaal.

Vloeistoffen

Oliepeil, koelvloeistof, ruitenwisser vloeistof, stuurbekrachting vloeistof etc. 

Kortom, alle vloeistoffen controleren of zij op de juiste niveaus staan. Een te laag niveau is zeker op vakantie niet prettig. In het buitenland kan het zijn dat u niet weet welke motorolie in uw auto moet of uw ruitenwisser vloeistof kan op zijn, terwijl u last heeft van een vieze ruit met ondergaande zon. Wij controleren het pijl en vullen dit indien nodig bij in overleg met u.

Verlichting

Ook bij de verlichting geldt dat deze in orde moet zijn voor vertrek. Het kan zijn dat tijdens uw reis een lampje stuk gaat. De garage in de buurt heeft altijd wel een lampje voor uw auto zo liggen, maar in het buitenland kan het moeilijk zijn om het juiste lampje te vinden. 

Zorg dus altijd dat u de juiste extra verlichting setje bij u hebt.

Accu

Bij de accu geldt, een snelle controle is zo gedaan, maar kan in het buitenland tot dagen wachttijd leiden. Goed om te controleren dus.

Airco

Er zijn geen APK Keuringseisen voor de airco, maar bij de vakantiecheck is het wel fijn als er even naar gekeken wordt. Het is namelijk fijn dat als u vertrekt u zeker weet dat de airco goed werkt. 

Dit zijn enkele punten van de vele punten waar wij na kijken tijdens een vakantie controle.

Tevreden Klanten

Jaren in de Business

Vestiging

Overige diensten

Naast export dienstverlening  bieden wij nog veel meer services aan.

Auto keuring

Camper keuring

Bedrijswagen keuring

Elektrische auto keuring

Happy Customers

“Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh”

Joel Marshall

“Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh”

Jane Doe