KENTEKENPLATEN

Kentekenplaten

APK Service Vlijmen is door de RDW erkend om alle typen kentekenplaten te maken. 
Voor auto, motor, snor- en bromfietsen, witte platen voor de aanhanger, trailer, caravan, fietsendragers en oudblauwe kentekenplaten voor oldtimers. Daarnaast kunt u zelf tekst aanleveren voor de zogenaamde funplaten. U kunt hier ieder moment voor binnenlopen en worden gemaakt terwijl u wacht.

Kentekenplaat kwijt of gestolen?

U kunt bij ons nieuwe kentekenplaten laten maken en neemt hiervoor mee:
  een geldig legitimatiebewijs
 het originele Voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs óf uw kentekencard
U ontvangt nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode. Een duplicaatcode is een cijfer dat op de kentekenplaat vermeld wordt. Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. 
Als er op het voertuig 2 kentekenplaten zitten, moet u ook 2 nieuwe platen kopen, ook als er maar 1 vermist. Bij verlies of diefstal van uw kentekenplaat adviseert de RDW u altijd aangifte te doen bij de politie.

Ook uw voertuigbewijs of kentekencard kwijt?

Als u uw kentekenplaat/kentekenplaten én uw Voertuigbewijs of kentekencard kwijt bent, dan moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Hiermee kunt u nieuwe kentekenplaten laten maken. Kunt u niet wachten op het nieuwe kentekenbewijs, dan moet u persoonlijk aangifte doen bij de politie. Met het ondertekende proces-verbaal van de aangifte kunt u tijdelijke (witte) kentekenplaten kopen. Na aanvraag en afgifte van de nieuwe kentekencard kunt u de definitieve kentekenplaten aanschaffen.
U kunt ook iemand anders uw kentekenplaten laten aanschaffen als deze persoon in ieder geval maar uw voertuigbewijs (deel 1A) of kentekencard en zijn of haar legitimatie bij zich heeft.

Vervanging van beschadigde kentekenplaten


Het kan zijn dat uw kentekenplaten beschadigd, vies of nauwelijks leesbaar zijn. U kunt dan nieuwe platen aanschaffen. Bij het maken van de kentekenplaten zal er geen ophoging van de duplicaatcode plaatsvinden. De kentekenplaat is per stuk af te nemen.

Comments are closed